Tulevalla viikolla on tarjolla kevyttä kesäosallistumista sekä arkiaskareen että juhlinnan muodossa.

 

Kuten jo viime kesänä todettiin, heinäntekoon emme tänä vuonna ryhdy, koska väkeä on vähän ja homma "helppoa kuin heinänteko", kuten kaikki kokeneet jo ennestään tietävät. Kuitenkin olisi niitylle hyväksi, että heinää edelleen siitä saataisiin poistettua. Nyt jo toinen pää kukki niin kuin niityt ainakin vanhoina hyvinä aikoina. Niinpä heinän harvointi ja kerääminen vaikkapa risukasojen päälle, joita on puiden alla, kaunistaisi sitä entisestään. Kävin suntion sijaiselta Paulalta kysymässä, milloin niitty on tarkoitus niittää, ja Paula lupauksensa mukaan soitti äsken ja kertoi, että yläpää on jo trimmeröity, minkä itsekin kyllä kylällä liikkuessani jo huomasin, ja että Jouni ajaa loputkin murskaimella. 

 

Niinpä, hyvät perinneihmiset: kuka tahansa saa käydä kokemassa heinäpellon tunnelmaa ja haravoida hyväntuoksuista kevyttä kuivuvaa heinäainesta,vaipuen samalla nostalgisiin tunnelmiin. Voi  viedä sitä vaikka mukana omalle kanille tai koota edellä mainittuihin paikkoihin maatumaan. ( Vinkkinä voi mainita, että jos haluaa omalle pihalleen koristeeksi heinäseipään, voin lainata seivästä ja heinähankoakin. Kottikärryjä en voi lainata, ne kun ovat mökillä, enkä peräkärrynkään kanssa jaksa lähteä heiniä kuskaamaan, mutta omalla kärryllä voi viedä kuka tahtoo.Itse aattelin kyllä käydä jonain yönseutuna haravoimassa, edes vähän.)

 

Ensi viikon torstaina on sitten juhlapäivä, kun Keitele-Seuran rekisteröinnistä on kulunut viisi vuotta. Ilmoitus laitettiin netin tapahtumapalstalle jo maanantaina, mutta ei näköjään ole ehtinyt lehden laitaan vielä tänään. Mutta merkkaahan tämä allakkaasi:

 

Torstaina 26.7.2018 Keitele-Seuran synttärit,
juhlapaikka Wanha Meijeri

 

Ohjelma:

klo 11.30 kunniakierros kirkkoveneellä, lähtö Keitelerannan rannasta aallonmurtajan takaa (tietysti tapahtuu vain, jos kaikki sään ym. puolesta menee nappiin). 

klo 12.00 juhlahetki: musiikkia, lyhyt puheentapainen, runoja, yhteislaulua

klo 12.45 kahvitarjoilu mustikkakukon kera, mahdollinen vapaa sana sekä tutustumista kotiseututyöstä ja yhdistyksestämme kertovaan näyttelyosastoon

klo 14-16 (noin) perinneleikkejä ja kirkkovenesoutelua, jos halukkaita osallistujia on

 

Tervetuloa niin keiteleseuralaiset kuin seuraan kuulumattomatkin!

 

 

Voi osallistua koko hommaan tai vain haluamaansa osaan, esimerkiksi käydä kahvilla ja soutelemassa tai leikkimässä. Myös juhlasta on tarkoitus tehdä lyhyt ja vähähikinen. Siispä voi tulla vaikka lasten kera. Keitele-Seuran hallitus toivottaa kaikki sydämellisesti tervetulleiksi. Sanomaa voi levittää ystäville ja naapureille. (Mustikkakukkoo jos haluaa, kannattaa tulla kahville ensimmäisten joukossa, ettei lopu kesken - ei voi tietää miten riittää, kun ei ole ilmoittautumista. Mutta haetaan sitten vaikka kaupasta pullaa.)

 

Tämä tällä kertaa ajankohtaisista asioista. Puhutaan  ensi viikon torstaina lisää, kun nähdään siellä Meijerillä.

 

 

Anna Maija Kekki

 

 

Uusimmat kommentit

30.10 | 22:41

Tarvitsetko lainaa laskun maksamiseen vai tarvitsetko rahaa oman yrityksen perustamiseen, ota meihin yhteyttä, koska annamme lainaa niinkin alhainen kuin 2% korko. Annamme myös lainaa ja lyhytaikaista lainaa lisätietoja varten ota yhteyttä sähköpostitse j

...
14.10 | 18:48

Suuret kiitokset tiedosta!

...
09.10 | 15:50

Ympäristökeskuksen tilaston mukaan alhaisin vedenkorkeus Nilakalla mitattu 21.4.1911. Silloin 101.78. Tänä sykynä alhaisin 101.96. 18 senttiä jäi ennätyksestä.

...
27.03 | 21:54

oli opettaja anna maija kärävä muistaakseni, hyvä ihminen hyvät muistot.

...